Четирима души са били убити при нападение с дрон вчера срещу газов комплекс в

...
Четирима души са били убити при нападение с дрон вчера срещу газов комплекс в
Коментари Харесай

Нападение с дрон срещу газов комплекс в Северен Ирак, има жертви

Четирима души са били убити при нападение с дрон вчера срещу газов комплекс в Северен Ирак, в самостоятелния регион Иракски Кюрдистан, съобщи Ройтерс, като се базира на консултант на ръководителя на самостоятелния район Нечирван Барзани. Агенцията прецизира, че е било атакувано находището " Хор Мор "  в провинция Сулеймания.

Съветникът добавя за организацията, че дейностите в комплекса са прекратени, като същата информация за Ройтерс е дал и високопоставен кюрдски политик. Четиримата убити са работници от Йемен, се споделя в публично изказване на районните управляващи в Иракскси Кюрдистан.
Прочетете още
Президентът на Ирак Абдул Латиф Рашид осъди през днешния ден в обява в обществената платформа " Екс " нападението, което " е предизвикало гибелта на няколко души и е повлияло на локалното енергоснабдяване ". Нападението против комплекса " Хор Мор " е прекъснало подаването на газ към електроцентрали, което от своя страна е довело до спад в производството на електрическа енергия за района с към 2500 мегавата, разяснява Ройтерс.

За момента никоя формация не е поела отговорност за нападението, прибавя организацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР